Sunday, October 12, 2008

Chicken Curry

1 kilogram chicken thighs -- no skin, R-T-C
1 cup onions -- chopped
1 cup red bell pepper -- chopped
2 teaspoons minced garlic
1 1/2 tablespoons fresh ginger
1 1/2 teaspoons curry powder
1 1/2 teaspoons chili powder
1/2 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cinnamon
14 ounces coconut milk
1/4 cup mango chutney
lemon zest
1/2 teaspoon salt
1 cup apple -- peeled and chopped
2 tablespoons fresh cilantro

Spray skillet with cooking spray and place over med-high heat. Add chicken pieces and cook until both sides are lightly browned, about 2 min. per side. Remove chicken and keep warm.

Add onions, red pepper, and garlic to the same skillet. Cook and stir until vegetables begin to soften, about 3 min. Add ginger, curry powder, chili powder, turmeric and cinnamon. Cook and stir for 1 more min. Add coconut milk, mango chutney, lemon zest, and salt. Mix well. Stir in chicken pieces and apples. Cover and simmer over low heat for 15 min. Add cilantro. Simmer, uncovered for 5 more minutes. Serve with basmati rice & mango salsa. Serve 6 to 8.

Adapted from: Eat, Shrink & Be Merry


Poulet au Curry

1 kg haut de cuisses de poulet, sans os et sans peau
1 tasse d’oignons hachés
1 tasse de poivrons rouges en mcx
4 gousses d’ail émincées
25 ml de gingembre frais
7 ml de poudre de chili
7 ml de poudre de curry
3 ml de curcuma
3 ml de cannelle
14 onces de lait de noix de coco
60 ml de chutney à la mangue
Le zeste de un citron
3 ml de sel
1 tasse de pommes, pelées et en dés.
30 ml de coriandre fraîche, coupés


Vaporiser un chaudron qui est à la chaleur médium-haut. Ajouter les morceaux de poulet et faire brunir sur les deux côtés, environ 2 min. par côté. Enlever le poulet et garder au chaud.

Ajouter les oignons, poivrons, ail. Cuire pendant 3 minutes. Ajouter le gingembre et les épices. Cuire et sauté pendant 1 minute. Ajouter le lait de noix de coco, le chutney à la mangue, le zeste et le sel. Bien mélanger. Ajouter le poulet et les pommes. Couvrir et baisser le feu. Cuire pendant 15 à 30 minute jusqu’à ce que le poulet soit cuit. Ajouter la coriandre.

Servir avec un riz basmati.

2 comments:

Ashley said...

This looks awesome!

suzielarose said...

Le lait de noix de coco dans le riz c'est toujours plus bon!