Monday, October 29, 2007

Chili américain - All American Chili

Chili américain

6 on. saucisse italienne forte au poulet
2 tasses d'oignon
1 poivron rouge, coupé en dés
8 gousses d'ail
1 lb de boeuf haché
1 jalapeno
3 c. table de pâte de tomates
2 c. table de poudre de chili
1 c. table de cumin
1 c. thé origan
sel et poivre au goût
2 feuilles de laurier
1 1/4 tasse de Merlot ou eau
2-28 on. bte tomates en dés
2 btes de fèves rouges ou noires
2 on. de fromage cheddar

Enlever le boyau des saucisses. Faire revenir les saucisses, le boeuf haché, les oignons, l'ail et le piment jalapeno dans un grand chaudron. Bien défaire les saucisses et cuire le tout 8 min. en brassant. Ajouter le reste des ingrédients.
Couvrir et cuire, à feu bas, pendant 1 hre. Au bout d'une heure, enlever le couvercle et cuire 30 min. de plus. Servir avec du fromage râpé.

Recette adaptée de Cooking Light


All-American Chili

6 ounces hot turkey Italian sausage, casings removed
2 cups chopped onion
1 cup chopped red bell pepper
8 garlic cloves, minced
16 ounces ground sirloin
1 jalapeño pepper, chopped
3 tablespoons tomato paste
2 tablespoons chili powder
1 tablespoon ground cumin
1 teaspoon dried oregano
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
1/4 teaspoon salt
2 bay leaves
1 1/4 cups Merlot
56 ounces canned whole tomatoes, undrained and coarsely chopped
30 ounces canned kidney beans, drained
2 ounces shredded white cheddar cheese

In a large Dutch oven over medium-high heat, add sausage, onion, red bell pepper, garlic, ground sirlion and jalapeño. Cook 8 minutes or until sausage and beef are browned, stirring to crumble.

Stir in tomato paste, chili powder, cumin, oregano, black pepper, salt and bay leaves. Cook for 1 minute, stirring constantly. Add in wine, tomatoes, and kidney beans; bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer 1 hour, stirring occasionally.

Uncover and cook for 30 minutes, stirring occasionally. Remove the bay leaves and ladel into bowls. Sprinkle each serving with cheese.

Serves 6-8

(Adapted from CL)

1 comment:

Isabelle Lambert said...

j'adore le chili...et mes neveux aussi ! alors tu penses bien, que, quand, je les ai sous la main...je leur en fais